Minimaal marketing budget en toch meer cash

Bij de huidige economie is het voor veel ondernemers moeilijk om te beslissen waar ze hun beperkt marketing budget moeten investeren. Geld op de juiste manier uitgeven en meer cash binnenhalen dat is de opgaaf waar menig (internet) ondernemer voor staat.

Onderstaand een advies dat uitermate geschikt zijn om uw doel, meer omzet en winst, te bereiken. Als ondernemers gaan we er altijd graag van uit dat elke euro die we uitgeven voor ons bedrijf op de een of andere manier in veelvoud zal terugkomen.  Maar bij de huidige conjunctuur zien we dat veel ondernemers een beperkt marketing budget hebben en niet goed weten waar ze het moeten spenderen. Het kan nog erger, ze spenderen geld aan website design of trainingsprogramma’s waarvan ze geen idee hebben of deze op de korte of lange termijn geld in het laatje brengen.

Verstandig geld uitgeven is tegenwoordig belangrijker dan ooit. Stel dat je een paar jaar geleden gemakkelijk 3 tot 5 duizend euro uitgaf voor een coaching programma, een website met flash animatie of iets dergelijks. Echter als je nu hetzelfde bedrag moet uitgeven, weet je dat het wel resultaat zal moeten opleveren.  Waar moet je het aan uitgeven?

Bouw een internet verkoop systeem dat nieuwe klanten genereert en aanvragen waar jouw verkopers mee aan de slag kunnen
De meeste mkb-ondernemers hebben een folder-achtige website. Met andere woorden een website gevuld met copy over het bedrijf, wat ze doen, wie ze zijn en misschien een pagina over de oprichters en de historie van het bedrijf, een foto van het voorfront en van de kantoren. Zo’n website is niet ontworpen om de problemen van bezoekers op te lossen. Ze nodigt niet uit tot een telefonische aanvraag of tot een bezoek aan het bedrijf.  De toekomstige klant wordt ook niet op basis van sterke argumenten gestimuleerd en klaargemaakt voor vervolg contacten. De prospects komen dus niet meer terug op de site.

Maar stel dat je een echte marketing stijl website zou hebben die bezoekers trekt via Google en andere zoekmachines middels uitnodigende copy speciaal gericht op bezoekers en hun problemen. Wat zou het resultaat zijn als je  probleem-oplossingen zou aanbieden, referenties zou plaatsen van anderen die voordeel gehad hebben van jouw producten of systemen. Wat denk je dat er zou gebeuren als gratis een downloadable rapport zou aanbieden, waarvoor de prospect alleen zijn naam en email-adres hoeft in te typen. Adressen die je vervolgens via email kunt benaderen. Wat zou er gebeuren als de website niet alleen ontworpen is voor het verkopen van een eerste basis product of een advies, maar ook voorgeprogrammeerd om  prospects te benaderen die in eerste instantie nog geen order plaatsten.

Dit zou zonder twijfel een veel betere investering zijn dan duizenden euro’s uitgeven aan mooie graphics, video’s of grapjes. In feite zou je met zo’n klantgerichte website de basis leggen voor toekomstige marketing-acties en je verzekeren van waardevolle aanvragen (“leads”). Op deze manier schiet je de concurrentie voorbij… zelfs als je gewoon een locale “brick and mortar” business hebt.

Spreekt het idee van het veranderen van je website je aan, zodat de website een geheel andere rol gaat spelen in jouw verkoopproces? Na het lanceren van zo’n klantgerichte website (incl. het opzetten van een autoresponder programma en een eerste gratis product of een waardebon) moet de site om een goede positie in de zoekmachines te bereiken verder geoptimaliseerd worden op de voor jou meest belangrijke zoekwoorden of zoekzinnen.

This entry was posted in Internet Marketing, Ondernemersvragen and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>