Het Belang van Internet Marketing in een Stotterende Economie

Kan professionele internet marketing de terugkeer van economische groei versnellen? Het is duidelijk. De economie in geheel europa komt maar niet op dreef. Steeds weer duiken er nieuwe problemen op. Als ondernemer is het een pluspunt te weten dat bij elke vorige crisis ondernemers met ideëen zijn gekomen die tot grote welvarende bedrijven (HP, Ford, ..etc) hebben geleid.

Wat zijn de voordelen voor het vandaag de dag starten van een (internet) onderneming. Drie dingen denk ik dat belangrijk zijn nl. snelheid, kennis en overvloed. Wat bedoel ik hiermee. Onze grootouders waren gewend dat alles zijn tijd nodig had. Zaken werden vnl. regionaal of lokaal gedaan. Nu kun je via internet binnen enige seconden informatie uitwisselen met bijna elke plek op aarde. Dit is een groot plus. Hetzelfde geldt voor kennis. Op het internet kun je over bijna alle thema’s  alles vinden. Het probleem is echter dat je door de overvloed vaak niet weet waar je moet zoeken.

Door te werken aan een groot en goed netwerk kun je kennis die je zelf niet hebt makkelijker  middels een collega netwerker vinden. De snelle opkomst van sociale media (Facebook, Twitter, Linkedin etc)op het internet  bevestigt deze trend.

Met mijn eigen bedrijven heb ik in de periode 1960 tot 1980 grote resultaten behaald door toepassing van direct mail. Indertijd was je voor een mailing van 70.000 stuks al gauw zo’n  30 tot 50.000 euro kwijt (toen nog guldens). Dat betekende dat je moest zorgen voor een goed adressenbestand, een sterk aanbod, een goede timing en een perfecte after sales service. Deed je dit allemaal goed dan was je ROI geweldig. Vervolgens bouwde je gestaag aan jouw klantenlijst. Een proces dat altijd doorging.

De ondernemer anno 2011 heeft het voordeel dat veel van de zaken die je nodig hebt goedkoop of zelfs geheel gratis zijn. Een website bouwen of huren kost de kop niet, het verzenden van een mailing als e-mail-brief is nagenoeg gratis. Wat niet verandert is, is dat je een goede product of dienst moet hebben en het zodanig moet positioneren dat de prospect de voordelen ziet en staat te popelen om te kopen.

In mijn opinie kun je niet  afwachten, op de overheid vertrouwen is er ook niet bij,  en is het hoogste tijd om een of meer nieuwe inkomensstromen te gaan genereren. Het zgn. VastebaanVoorHet Leven bestaat al lang niet meer.

 Als ondernemer met meer dan 40 jaar ervaring in binnen- en buitenland en in een 20 tal verschillende disciplines wil ik u graag helpen. Mijn advies zoek een goede mentor, ik wil dat graag voor u zijn, maar het mag uiteraard ook iemand anders zijn.  Als laatste wil ik u waarschuwen voor de vele charlatans die er op het internet zijn. Ga niet in zee met mensen die je gouden bergen beloven, in mum een prachtige auto of snelle zeilboot. Zonder inzet van uw kant. Dat bestaat niet en bestond vroeger ook niet.

 In een volgende blogpost ga ik het hebben over “van Fantasie naar Theorie naar Feiten”.

 Leo Verkoelen (serial entrepreneur en marketeer)
P.S. graag een reactie. Alvast bedankt.

This entry was posted in Internet Marketing and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>