Hoe in 10 minuten je zelfvertrouwen een boost geven?

Succes is een reis, geen bestemming.Voor iedereen die werkt aan een succesvol leven,  is het heel normaal om momenten van zelftwijfel te hebben. Wanneer je je “down” voelt . . . . krik dan je  zelfvertrouwen op met onderstaande energie-bouwers.

1. Vernieuw je primaire doelen
Herinner jezelf aan hetgeen je echt wil bereiken, zodat je energie snel terugkomt. Ik wil het, ik kan het, ik doe het.

 2. Zoek opnieuw verbinding met je missie  “waarom”doe ik het”
Als je energie niveau op een laag pitje staat, is dit een goede manier om je te herinneren waarom je zo hard werkt. Ieder mens heeft van nature de wens om dingen te realiseren, om dingen voor zichzelf te doen en om anderen te helpen hun leven te realiseren.

3. Vernieuw je Te-Doen-Lijst en je prioriteiten

 Het opnieuw opschrijven van je Te-Doen-Lijst is een goede manier om frustatie de baas te worden op het moment dat je voelt dat je het niet meer aankunt, dat alles je te veel wordt om de geplande doelstellingen te halen. Deze simpele methode is een perfecte methode om jezelf weer onder controle te krijgen en je heilig vuur te laten opvlammen. Stel jezelf de vraag: “wat is het meest effectieve zaak om nu te doen”.

4. Stimuleer je hersenen door een andere mindset
Ga ergens op een bankje in het park zitten of maak een korte wandeling . . . dat zal je geest op andere gedachten brengen. Doe een paar gym oefeningen, loop een rondje. Je zult zien je energie snel terugkomt. Een heldere geest doet wonderen. Daarna kun je er weer fris tegenaan gaan.

5. Zet de klok
Een goede manier om meer gedaan te krijgen is voor een bepaald (deel)project een “blok” tijd  te reserveren. Een of max. 2 uren waarbij je ongestoord kunt werken aan een bepaald project.  Ideaal is bv. 30 minuten. Als je te lang (meer dan 40 minuten) geconcentreerd wil werken, gaat het effect verloren. Geconcentreerde energie, gebundelde energie, dat is wat we bedoelen en wat in de praktijk gebleken is goed te werken.

6. Toon uw dankbaarheid
Een goede manier om je zelfvertrouwen een duw omhoog te geven is om de dingen te bevestigen waar je dankbaar voor bent.  “Dank u” zeggen is een goede manier om ruimte te scheppen voor meer goede dingen.  Het maakt niet uit of je in een periode van voorspoed zit of dat alles tegen je lijkt te zijn. Door je te herinneren aan de goede dingen waar je van hebt kunnen genieten maak je de weg open voor vrede, blijheid, je beschermd voelen en voor meer voorspoed in de toekomst.

7. Bevestig uw successen
Om de ware krachten van succes je te laten helpen met het behalen van grotere successen, moet je je eerst herinneren aan de successen die je al behaald hebt. Helaas doen de meeste mensen het tegenovergestelde en blijven zeuren en denken over de mislukkingen en eerder gemaakte fouten. Het is goed om van gemaakte fouten te leren, maar het is niet goed om gemaakte fouten steeds te herhalen en hiermee jezelf te straffen.
Gebruik daarom vanaf vandaag je eerder gemaakte fouten alleen als een leerschool en ga , zoals Churchill zei,van mislukking naar mislukking zonder aan enthousiasme in te boeten. Deel je unieke bekwaamheden met de wereld en bevestig je vooruitgang.

8. Hou meer contact met mensen die je aanmoedigen en stimuleren
Het gevoel ergens bij te horen is een essentieel deel van ons leven.  Als menselijke wezens hebben we behoefte aan contact op een heel alledaagse manier.  Je kunt tegenwoordig via sociale media heel makkelijk dagelijks kleine contacten hebben, die je leven iets meer glans geven. Schrijf iets op de Facebook pagina van een persoon die zijn dag een beetje licht brengt. Je kunt veel energie putten uit het regelmatig en op een heel gewone manier contact hebben met andere mensen. Maak hier een gewoonte van!

9.  Maak contact met je eigen innerlijk
Accepteer jezelf zoals je bent. Je zult nooit “perfect “ worden.  Maak een lijst van de karakter eigenschappen die je in jezelf het meest waardeert. Of van de dingen die je het meest in jezelf waardeert.

10. Denk aan iets of iemand waar je echt van houdt en stel je voor dat je zoveel van jezelf houdt!
Zelfwaardering gaat over een goed gevoel hebben over je eigenwaarde en je motivatie om succes te behalen. Gebruik bovenstaande ideeën om zelftwijfel en futloosheid om te zetten van zelfsabotage naar een beter benutten van je kostbare tijd en energie. Ga er voor! Blijf vechten tot je succes hebt. Je bent het waard ongeacht wat je doel is.

 

This entry was posted in Persoonlijke Ontwikkeling and tagged , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Hoe in 10 minuten je zelfvertrouwen een boost geven?

 1. Job finder says:

  I have to say, while looking through hundreds of blogs daily, the theme of this blog is different (for all the proper reasons). If you do not mind me asking, what’s the name of this theme or would it be a especially designed affair? It’s significantly better compared to the themes I use for some of my blogs.
  Welcome to my site Career ideas ;-)

 2. Sorry for my bad english. Thank you so much for your good post. Your post helped me in my college assignment, If you can provide me more details please email me.
  my blog is family vacation ideas.

 3. Hi admin, I’m also interested in this. (Take a look at the latest post on my site for details.) This was a really interesting read, you have definitely given me some food for thought!
  Wedding ideas

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>