Hoe geld verdienen met een eigen internet bedrijf?

Snel rijk worden met een internet bedrijf en veel geld verdienen is nog altijd mogelijk. Maar stel dat je tot de doorsnee ondernemers behoort dan zal je een strategie(video) moeten ontwikkelen. Vervolgens moet je geruime tijd vasthouden aan je strategie (een deel van je ondernemingsplan) voordat resultaten zichtbaar worden.

Bijna iedereen die een internet bedrijf begint zonder ervaring als ondernemer of marketeer zal minimaal een basis strategie moeten ontwikkelen en volgen. Als eerste. Zoek uit welke problemen de mensen hebben. Breng daarna de oplossing voor deze problemen in de vorm van een fysiek product of een dienst.

Zoek uit waar de mensen al naar op zoek zijn in de vorm van producten die hun leven veraangenamen of tegemoetkomen aan hun persoonlijke verlangens, hun persoonlijke lifestyle. Nu kun je een product rechtstreeks gaan aanbieden en naar keuze leveren uit eigen magazijn of aanbieden en laten uitleveren door een voorraadhoudend depot (“dropshipping”) of als een “affiliate”, dus als tussenpersoon optreden tussen leverancier en koper.

Stel jezelf de volgende vragen. Is er al veel vraag naar hetgeen ik wil aanbieden. Is het product echter nog weinig bekend, maar is er wel behoefte aan dan zul je meer tijd moeten besteden om vraag te creëren bv. door een lijst van potentiële klanten op te bouwen en deze middels e-mail-marketing te benaderen. Aweber is een degelijke partner om mee samen te werken.

De goedkoopste manier is om te beginnen met een eigen website die veel informatie geeft over jouw marktniche (bv. leren gitaar spelen, hondentraining, beleggen in opkomende markten ,etc.). Goede perspectieven bieden produkten en diensten op het gebied van gezondheid, geld verdienen, ondernemer worden, self-help-boeken e.d.. Het beste is te starten met een niche uit bv. de gezondheidsmarkt, zoals afslanken (voor en na de feestdagen).

Vraag de bezoeker van uw website om zijn naam en email-adres en beloon hem als tegenprestatie met een rapport of een downloabaar e-boek. Dit kost niets en is zeer efficiënt. Daarna ga je de prospects regelmatig middels email benaderen. Zorg er wel voor dat je emails voldoende waarde brengen, zodat de persoon op jouw lijst wil blijven staan.

Het opbouwen van een goed lopend internet bedrijf, al of niet met een webwinkel, is een project van meerdere jaren. Maar gelukkig hoeft u dit niet alleen te doen. Diverse ondernemingen bieden hun diensten aan via cursussen. Maar belangrijker is een service (bv. UnitedStarters) war specialisten u regelmatig voorzien van informatie en waar u terecht kun voor kundige adviezen. Deze bedrijven ontwikkelen ook communities van gelijkgezinden (bv. internet ondernemers B2B of B2C) die zorgen voor stimulans en kruisbestuiving.

Om succes te hebben met email-marketing zul je moeten leren hoe je moet schrijven of deze zaken moeten uitbesteden. Ik geef er de voorleur aan dat je zelf schrijft, omdat je je eigen producten het beste kent en in staat bent om in gewone taal en met emotie te schrijven. Dat zal positief overkomen op jouw klant.

 

This entry was posted in Ondernemersvragen. Bookmark the permalink.

One Response to Hoe geld verdienen met een eigen internet bedrijf?

  1. Pingback: Zelf Een Internet Imperium Bouwen – Het Geheim – deel 2 | StarterPLAZA-blog

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>