Lifestyle Strategie Voor Internet Ondernemers

Om de strategie, die ik je ga vertellen, uit te voeren is geen bovenmenselijke kracht nodig en ze is niet alleen toepasbaar door een paar geluksvogels.

1. Werk aan uw doel om het helder te krijgen
Wil je jouw dromen realiseren? Het helder krijgen van je doel is het beste en meest effectieve  dat  je kunt doen. Het hebben van een duidelijk begrip van je doel, maakt het mogelijk om snel en gemakkelijk beslissingen te nemen. Het  houdt je doel in het vizier. Het helpt je om fouten te vermijden en het houdt je uit de problemen. Het is bovendien de basis voor een simpele snel-checklist voor het evalueren van alle toezeggingen of acties.

Alles in je leven moet gericht zijn op het doel, op resultaat. Als je niet zeker weet wat je doel is, maak je geen zorgen. Dat is normaal. Pak een pen en een schrijfblok en zet de visie voor je leven op papier.

En houdt ook in gedachten dat je doel relevant voor jou moet zijn. Waarom? Omdat het jouw doel is.  Waarom zou je “werken aan een gespierd lichaam”of om je woordenschat uit te breiden “klassieke literatuur lezen” als je hier persoonlijk geen interesse in hebt. Het leven is te kort om tijd te verspillen, zorg dat je je goed voelt in je eigen vel en volg je eigen weg. 

2. Maak en volg een plan
Misschien bereik je wel eens een doel door te gokken of door intuitie, maar dat is gewoon geluk hebben. Zonder een map ga je misschien de hele wereld over om gewoon de overkant van de straat te bereiken.
Probeer efficiënter te werken en hou je zwakke punten onder controle door het volgen van een plan.  Het is relatief eenvoudig om je doel in kaart te brengen, mits je deze twee strategiën gebruikt: “deadlines” (stel een datum waarop een bepaald doel bereikt moet zijn)  en “controleerbaarheid” .

Deadlines dwingen je de zaken serieus te nemen en om de door jou gestelde doelen te halen, en realistisch te zijn wanneer je niet op schema bent met je plan. 
Zonder vaste deadlines is het  te gemakkelijk om excuses te maken, gevangen te zitten in het eindeloos controleren van inkomende email, of jezelf af te leiden door druk bezig te zijn met werk dat niets te doen heeft met je doel.

Op dit punt komt controleerbaarheid aan de orde. Je moet een systeem hebben om de voortgang te kunnen controleren Dat betekent niet dat je jezelf iets voor moet liegen en grote dingen verzinnen over zaken die je nooit gedaan hebt – er zijn helaas mensen die expert  zijn in zichzelf voor de gek houden. Je geheugen laat je soms in de steek en het is gemakkelijk je in te denken dat je goed bezig bent, terwijl je alleen er aan “aan het werken” bent. Een methode om te kunnen controleren geeft je een manier om te zien of je vooruitgang boekt.
Dit is je gereedschap. Gebruik het en je kunt elke taak realiseren die je jezelf stelt.

 3. Doe een grote schoonmaak in je leven
Wees je ervan bewust  dat je niet alles zelf kunt doen en je kunt eveneens niet alles zijn voor iedereen.
Besef ook dat door te kiezen voor één ding, je ook kiest voor het niet doen van een groot aantal andere dingen. Doe beloften en toezeggingen aan andere mensen alleen als ze in lijn zijn met jouw thema nr. 1 op je lijst – jouw doel.

Voor de meeste mensen betekent dit de een of ander vorm van grote schoonmaak. Het is belangrijk dit regelmatig te doen en uit je leven die materiele zaken, praktijken en relaties te elimineren die niet langer in lijn zijn met jouw doelen. Hierbij zijn inbegrepen de mensen die je graag kleineren, mensen waar je tijd mee doorbrengt gewoon als een soort verplichting, mensen die profiteren van je goedwilligheid of die je terugtrekken naar slechte gewoontes, terwijl je bezig bent met jezelf te veranderen.

 Verwijder het overtolllige uit je leven zoals een beeldhouwer, snijdt alles weg wat niet overeenkomt met de visie die je in je hoofd hebt. Als je dat doet, zullen nieuwe mogelijkheden en gedachten zich aandienen om de ruimte op te vullen. Je zult het veel gemakkelijker vinden om je te focussen op die dingen die echt ter zake doen en op de dromen die je wilt realiseren.  Als je weet wat je wil, zul je het ook veel gemakkelijker vinden om nieuwe ballast buiten je leven te houden.
Bedenk dat het goed is om elke 4 tot 6 maanden een hertaxatie te maken .Rommel heeft de neiging om zich stiekem op te hopen, zoals stof in een kamer. Verwijder elke nieuwe afleiding en blijf het goede spoor volgen

 4.  Omarm verantwoordelijkheid voor je leven
 Het is nodig om dat te zeggen. Te veel mensen geven de verkeerde signalen, alsof de werkgever, de overheid, kortom alsof alles de taak is van anderen. JIJ bent verantwoordelijk voor jezelf. Verantwoordelijk voor wat je doet. Verantwoordelijk voor wat je bent. Verantwoordelijk voor de manier waarop je de wereld tegemoet treedt en er mee omgaat. Je bent geen slachtoffer van je jeugd of je verleden of je omstandigheden –  behalve als je hier zelf voor kiest.. Hiervoor is geen excuus mogelijk.
Deze constatering geeft kracht. Toen ik me realiseerde dat ik verantwoordelijk was voor mezelf, hield ik op met het maken van excuses en wachtte niet langer op anderen om me te helpen In plaats hiervan, begon ik zelf mijn leven te vorm te geven.

5. Focus op direct toepasbare alternatieven
De acties die je doet om een specifiek probleem op te lossen of  een verandering in je leven te bewerkstelligen kunnen verdeeld worden in twee categoriën: directe acties en indirecte acties.
Indirecte acties zijn zaken die samenwerking met andere mensen vereisen. Dat wil zeggen, zij zijn niet onder jouw controle. Als je bv. denkt dat de enige manier om gelukkig te zijn is dat je samen met je vrouw kunt werken dan baseer je jouw geluk op een indirecte oplossing voor jouw behoefte.
Directe acties daarentegen zijn acties die je zelf kunt doen. Hiervoor is het niet nodig toestemming te vragen. Deze acties eisen niet dat de wereld verandert. Ze vereisen niet dat  je moet proberen om anderen om anderen iets te laten doen.

Alle of bijna alle stappen voor het bereiken van het gestelde doel behoren in principe gebaseerd te zijn op directe doelen. Hiermee bevestig je dat je zelf je doel nastreeft.  Alles wat minder is, betekent dat je jouw toekomst van anderen afhankelijk maakt.

Geen magische krachten. Gewoon de “basics”. Je moet de kansen grijpen als ze zich voordoen. Het enige wat je moet doen is hard werken, een duidelijke strategie en de discipline om het waar te maken. Deze tactiek werkt voor mij en zal ook voor jou werken. Omarm het en je bent een goed stuk op weg naar het realiseren van het leven waar je altijd van gedroomd hebt.

Mrs Fatima Verkoelen-Leal

 

This entry was posted in Persoonlijke Ontwikkeling and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>