Geheimen en Tips voor meer Internet Bezoekers

 Geef de zoekmachines niet de schuld dat ze het verkeer naar jouw websites en blogs met een zekere regelmaat de kop afhakken. Het is hun taak om te doen wat het beste is voor hun klandizie.
Dus wat moet je doen om meer bezoekers naar je website te krijgen en constant een redelijke stabiele positie online te kunnen handhaven of om door te dringen tot de top. Maar voordat ik hier nader op in ga, wil ik je even iets meer informatie over mezelf geven. Mijn passie is “composites en coatings”. Innovatie, productie en verkoop. Hierbij heb ik altijd meerdere marketingtechnieken met succes ingezet. Grote impulsen heb ik kunnen realiseren met direct marketing. Mijn leermeesters waren bijna zonder uitzondering alle ”americans”. Als geweldige aanvulling op direct mail geldt het internet. Terwijl een doorbraak met direct mail tijd en energie vergt, kun je daarentegen met internet in recordtijd scoren. Als je dat kunstje beheerst, stroomt het geld binnen. Veel mensen zullen echter heel snel proberen je te kopieren.

 Maar nu ter zake. Wat kun je doen om constant meer bezoekers naar je website(s) en blog(s) te sturen. Veel bezoekers betekent kansen om een email lijst op te bouwen van prospects, welke uw toekomstig kapitaal gaan vormen.

Sommige sites trekken slechts een paar bezoekers per dag. Kon je 4 jaar geleden nog makkelijk 200 bezoekers per dag krijgen, dezelfde site levert nu slechts zo’n 50 bezoekers op. Dit betekent dat je constant bij moet blijven en je strategie aanpassen aan veranderde omstandigheden.

Sinds een aantal jaren ben ik actief op internet en heb veel fouten gemaakt en veel geleerd. Mijn huidige strategiën werken goed en hopelijk kan ik je ook helpen om meer bezoekers te krijgen zonder dat je iedere keer kwaad hoeft te worden als de zoekmachines hun criteria veranderen. Onderstaand enige pijlkers van onze strategiën.

 We schrijven niet voor de zoekmachines – we schrijven voor onze lezers
Elke post die je op je site plaatst, moet als voornaamste doel hebben informatie te brengen die voor jouw doelgroep van belang is. Dat betekent niet dat iedere post een top-artikel moet zijn. Vaak is het voldoende als je kunt doorlinken naar een product of een oplossing waar jouw lezers behoefte aan hebben of naar op zoek waren. Help je je lezers niet dan mis je de boot en zul je niet kunnen rekenen op terugkerend bezoekers die uiteindelijk de basis van je propect-list moeten worden. De meeste artikelen hoeven je geen geld op te brengen  middels directe bestellingen of affiliate transacties, maar het is voldoende als mensen hun naam en email- adres geven zodat je rustig aan je reputatie (je merk) en je klantenlijst kunt werken.

 We negeren zoekmachines en SEO niet
Op dezelfde manier zou het dwaas zijn om de waarde van zoekmachine verkeer totaal te negeren. We houden in de gaten wat er loopt, welke informatie beschikbaar is om een hogere positie bij de zoekmachines te kunnen halen.  We gebruiken zoekwoorden in onze titels en content. We vermijden onnodig herhalen van zoekwoorden en beantwoorden alle reacties die mensen plaatsen op onze artikelen. Om binnen de grenzen van de zoekmachines te blijven, hoeft niet te betekenen dat je constant waardeloze troep op het internet plaatst of zelfs moeilijk te lezen artikelen. Gebruik korte zinnen en gewone prettig leesbare taal anders verlies je snel de aandacht en surft de bezoeker direct verder.
We maken veel gebruik van zoekmachine marketing. Het duurt langer om een positie te verwerven dan bv. adverteren via relatief dure Google Adwords advertenties.

 We kopen geen bezoekers – we maken uitsluitend gebruik van de gratis bronnen die beschikbaar zijn voor online verkeer
Het is niet nodig om links voor je websute te kopen, te participeren in “ blackhat” linking of “link farms”.  Er zijn voldoende legitieme en effectieve manieren om gratis verkeer naar je site te dirigeren, zoals we uit onze statistieken duidelijk kunnen zien.
Er zijn ook risico’s verbonden aan het kopen van betaald verkeer. Als de bron failliet gaat of gewoon stopt dan zit je plotseling zonder deze stroom van verkeer. Bovendien weet je niet altijd welke methoden (trucs) zij gebruiken om bezoekers te krijgen en wat de kwaliteit is van de bezoekers. De bezoekers die je krijgt, spreken misschien niet eens de taal waarin je publiceert. Pas op met het kopen van links. Ze doen meestal meer kwaad dan goed.

 We zetten niet alles op een kaart  en gebruiken meerdere bronnen
Zoals gezegd, er zijn een groot aantal legitieme en gratis bronnen voor het verkrijgen van bezoekers online. Net zo goed als het dom is de zoekmachines te negeren, is het eveneens niet slim om er vol te leunen.  In dat geval ben je overgeleverd aan de veranderingen van de algorithmes,
Enige van de methoden die we met succes hebben gebruikt om bezoekers te trekken zijn zoekmachine optimalisatie, bloggen , artikel marketing, videomarketing, email marketing, joint ventures, persberichten, consulting en o.a. mentoring. Het is zeer waarschijnlijk als je de meeste van bovenstaande methoden gebruikt hebt, dat je een behoorlijk nivo van bezoekers hebt en dus nauwelijks afhankelijk bent van de vele fluctuaties in de markt.  Ben je nog niet zover, dan is het hoog tijd hiermee serieus aan de slag te gaan. En de gebieden te gaan ontginnen die je hebt laten liggen.

Waarschijnlijk zeg je  daar heb ik helemaal geen tijd voor om dat allemaal te doen.  De waarheid is, dat zonder voldoende gericht verkeer je tijd aan het verkwisten bent. Je hoeft niet alle technieken onder de knie te krijgen.  Uitgaande van een 5-daagse werkweek en zo’n 20 werkdagen per maand adviseren we om iedere keer 2 of 3 dagen aan een methode te besteden en proefondervindelijk je systeem op te bouwen.

 Gebruik commentaren op blogs met verstand ..
Het plaatsen van reacties op blogs hoort uiteraard bij bovenstaande groep, maar omdat het zo belangrijk is wil ik het hier apart behandelen. Dit wordt echter vaak verkeerd gedaan.  Gebruik geen automatische software. Beantwoord altijd persoonlijk. De meeste commentaren worden gezien als spam en gewoon direct verwijderd door de moderator van het betreffende blog.  En als commentaren zonder beperking toegestaan worden (zonder modereren) dan staat jouw commentaar tussen alle troep en dat wil je natuurlijk ook niet.

We gebruiken commentaren voor het verkrijgen van direct traffic en backlinks. Ga niet op zoek naar blogs om commentaren te schrijven, maar laat gewoon af en toe een commentaar achter op blogs die je toch al leest.  Plaats aanvullende informatie waar de lezers wat aan hebben, of feliciteer de schrijver met zijn artikel. Als je slechts 3 tot 5 reacties per maand plaatst, help je de blog zelf en positioneer je tevens jezelf  bij een gericht publiek.  Zie je ongemodereerde blogs, verspil er dan geen tijd aan.

 Ik hoop je een stuk op weg geholpen te been. Gebruik verschillende methoden om meer bezoekers te krijgen en leun niet te sterk op één bron. Het juiste soort bezoekers is de basis voor de groei van je bedrijf.
Leo Verkoelen

This entry was posted in Internet Marketing and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Geheimen en Tips voor meer Internet Bezoekers

  1. Pingback: InternetMarketing – een cursus is nog geen garantie op succes |

  2. wesp333 says:

    Leuk artikel
    Groetjes wesp333

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>