Internet Marketing Universiteit en Uitstelgedrag – Axioma 2

Succes in het leven zowel op persoonlijk als zakelijk vlak is wat we allemaal wensen voor onszelf en onze dierbaren. Hoe komt het dan dat we zo vaak onze eigen succes blokkeren door obstakels op ons levenspad te plaatsen, waardoor we niet of niet in voldoende mate het zo gewenste succes kunnen bereiken?

 Zeven dingen die je moet weten
1. Voor veel mensen is uitstellen een gewoonte, een slechte gewoonte geworden. Ze missen betaaldatums voor rekeningen en betalen daardoor uiteindelijk meer nl. het originele bedrag plus de aanmaankosten en eventuele boetes. Dit komt voor op alle gebieden van het leven. Ze incasseren kadobonnen niet tijdig voor de vervaldatum. Ze vullen de belastingaangifte te laat in enz.

2. Uitstelgedrag is aangeleerd en niet aangeboren. Heb je bv. een strenge vader of moeder dan kan het zijn dat je hierdoor je talent om je eigen (marketing)-zaken te regelen niet voldoende tot ontwikkeling komt. Het kan ook rebellie zijn  tegen de gevestigde orde (bv. school). Uitstellers richten zich meer op vrienden dan tot ouders voor hulp en vrienden stimuleren vaak onbewust dit gedrag, omdat ze tolerant willen zijn.

3. Uitstellen is geen probleem van planning of tijdmanagement.  Een chronische uitsteller zal weinig behoefte hebben aan een agenda om zijn week-/maand-planning te maken.

4. Uitstellers zijn vaak grotere gebruikers van alcohol of drugs. Ze zijn niet blij met hun eigen uitstelgedrag en compenseren de spanning die het met zich meebrengt door een hoger gebruik van alcohol of drugs.

5. De uitsteller zoekt naar afleiding. De moderne techniek biedt hierdoor te veel kansen. Denk aan tijdverslinders, zoals Twitter, Facebook en ieder uur de emails lezen.

6. Ze verspillen hun tijd. Tijd is het enige wat eerlijk verdeeld is op aarde – iedereen heeft dezelfde hoeveelheid per dag ter beschikking. Benut uw tijd en verspil hem niet, want dit is het verschil tussen succes en falen.

7. Uitstelgedrag komt voor in velerlei vormen:
a) de marketingman, die zijn artikel eerst op het laatste moment en kort voor de deadline gaat schrijven
b) mensen die bang zijn om te mislukken en daarom geen actie durven te ondernemen
c) zelfs mensen die bang zijn voor hun eigen succes. Succes brengt grotere verantwoordelijkheid met zich mee. Je komt meer in de picture. Je zult taken gaan overdragen en je moet zelf meer bezighouden met de grote lijnen.
d)  geen besluit kunnen nemen. Door het niet nemen van een besluit voelt de uitsteller zich niet aansprakelijk voor het resultaat van zijn beslissing.

Uitstelgedrag kan grote invloed hebben op uw gezondheid. Mensen met uitstelgedrag hebben vaker kleine verkoudheden en symptomen van allerlei ziektes. De mens is in principe gezond en ingebeelde ziektes doen afbreuk aan uw levensvreugde en prestatievermogen. Uitstelgedrag heeft een verwoestende werking op de samenwerking in een team als werknemer of werkgever (denk aan netwerken).

 Gelukkig kunnen uitstellers kunnen hun gedrag veranderen. Het kost energie, maar het loont de moeite je eigen leven zelf te bepalen en niet door anderen of door de een of andere crisis geleid te worden. Start uw eigen internet gesuurd bedrijf. Mogelijkheden liggen er op het gebied van info-marketing (e-books, seminars, webinars, coaching, training,etc.) en nieuwe ontwikkelingen, zoals hernieuwbare energie en composiet materialen en innovatieve coatings.
Leo Verkoelen (online en offline marketeer)

This entry was posted in Internet Marketing, Persoonlijke Ontwikkeling, Zoekmachine Optimalisaie and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>