Google Adwords voor Starters

Google Adwords is het advertentieprogramma van Google
Het stelt u in staat om uw eigen advertenties weer te geven op de zoekpagina’s van Google. U bepaalt zelf op welke zoekwoorden (combinaties) uw advertenties getoond moeten worden.
Hier ziet u een voorbeeld van Google zoeken (zoektekst “internetbedrijf starten”).
Links boven en aan de rechterkant ziet u de betaalde zoekresultaten.

Google zoekresultaten - betaald versus gratis

zoekresultaat op "internetbedrijf starten"

U bepaalt zelf uw advertentiebudget
U behaalt nagenoeg direct resultaat. Adwords is de snelste en beste manier om te testen op er voor uw product voldoende markt is. Doordat u zelf het advertentiebudget controleert, komt u nooit voor verassingen te staan.

Pay-per-click (betaal per klik)
Bij Google Adwords betaalt u per klik op uw advertentie. U kunt zelf het maximale bedrag opgeven dat u per klik bereid bent om te betalen. U kunt tevens een maximaal budget per dag instellen, zodat u een maximale controle over uw reclame behoudt.

Snel zichtbaar – direct resultaat
Vrijwel direct nadat u de eerste advertentie gemaakt hebt, wordt deze in Google op de door u gekozen zoekwoorden zichtbaar.

Bepaal uw doelgroep
U kunt bij Google niet alleen kiezen op welke zoekwoorden u gevonden wil worden, maar o.a. ook in welke regio’s. Wanneer u in het inhoudsnetwerk adverteert, kunt u naast uw doelgroep ook nog op basis van demografische kenmerken kiezen.
Let op! U kunt momenteel ook adverteren middels Facebook. Vooralsnog is Adwords verreweg uw beste keus. Sommige zoekwoorden zijn bij Google inmiddels heel duur geworden. Zoekzinnen van 2 of 3 woorden geven het beste resultaat voor de laagste prijs.

Google Adwords vergeleken met normale zoekresultaten
Om bovenaan in Google te komen met de normale zoekresultaten vergt meestal maanden tijd. Adwords is daarom de aangewezen weg om snel resultaat te halen. Het lijkt erop dat Google de laatste tijd minder normale (gratis) zoekresultaten weergeeft en meer ruimte beschikbaar stelt voor de betaalde advertenties.

Voordat u begint met Adwords
Met Google Adwords kan iedereen gemakkelijk resultaat behalen. Wilt u echter een maximaal resultaat behalen tegen minimale kosten dan zult u meer moeite moeten doen. Het loont de moeite om een internet marketing cursus te volgen.

This entry was posted in Google Adwords and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>