ARTIKELEN

 

Artikelen over het starten en uitbouwen van een eigen internet bedrijf.
Klik in de rechterkolom op “CATEGORIE” voor meer gerelateerde artikelen. De meeste artikelen hebben een blijvende waarde en zijn niet seizoen- of regio-gebonde

 

 

Een Internet bedrijf beginnen en het verband tussen tijd en geld  / de E-factor
Voor het openen van een internet bedrijf gelden bijna dezelfde regels als voor iedere andere business aan huis.  De tijd- en geld-factor bepalen de richting. Als je weinig geld hebt dan zul je veel tijd in je start-up moeten steken.Als je weinig tijd hebt, maar voldoende geld op de bank, dan kun je andere betalen om een groot deel van het werk voor jou te doen.Je zult echter ofwel tijd ofwel geld moeten investeren. Een van beide is al voldoende.

Daartegenover staat dat het heel moeilijk is een bedrijf aan huis te starten als je geen geld en geen tijd hebt. Heden ten dage hebben we het internet en dat maakt alles een stuk eenvoudiger. Het is nu veel goedkoper om een bedrijf te starten dan in de goeie ouwe tijd. Stel je doet een email campagne naar een duizendtal prospects. Dit kost bijna niets en je kunt dus ook niet veel verliezen. Het starten van een online business met een fysiek product kan echter een kapitaal kosten.

Iedereen die een eigen bedrijf begint heeft bijna altijd grote plannen, veel ideeën en relatief weinig geld. Daarom adviseer ik dat je jouw internet business begint met vnl. je eigen werk (eigen tijd) en geen geleend geld. Vooral in het begin zul je hard moeten werken.  Echter door hard te werken, heb je al een voorsprong op je concurrenten, omdat de meeste mensen gewoonweg weinig moeite doen. Door veel uren aan je bedrijf te besteden, leer je snel de kneepjes van het vak.
Zodra je bedrijf begint te functioneren, zul je zien dat je minder moeite hoeft te doen en een gestadige stroom van aanvragen en orders op gang komt. Een bedrijf starten lijkt op het op gang brengen van een stilstaande trein. Zit er eenmaal vaart in dan gaat alles een stuk makkelijker.

Een Internet informatie business is een activiteit die een constante stroom van passief inkomen creëert. Je maakt  eenmaal een product en het blijft vaak jarenlang omzet genereren. Dit in tegenstelling tot een service business, zoals een wasserij, coaching, freelance copywriting e.d. waar je steeds weer eigen inzet moet leveren. Je zult altijd heel actief moeten blijven.
Voor het starten van een eigen internet bedrijf – een business aan huis – hoef je niet veel te investeren. Gratis gaat natuurlijk niet, maar met zo’n 1.000 euro kom je al een heel eind.

Wat heb je minimaal nodig (bv. voor het schrijven van een e-boek):
 

  • Het e-boek – € nul  (zelf schrijven of samenstellen uit gepubliceerde artikelen)
  • Wordfile omzetten in pdf-formaat  – € nul
  • Domeinnaam registreren -  € 10
  • Landing pagina ontwerpen en schrijven – Uitbesteden Stelpost € 200,-
  • Winkelwagen – maandelijkse kosten – Stelpost € 5 (3 maand op proef – gratis)
  •  E-mail marketing – Stelpost  € 20,-/maand
  • Je ziet, dat je  zelfs met een budget  van enige honderden euro’s ver kunt komen. Dus met een beetje ambitie, visie en doorzettingsvermogen en de wil om hard werken (tenminste in het begin) kun je een eigen internet bedrijf starten voor minder dan 1.000 euro

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>