PRODUCTEN

 

Wilt u meer rendement  uit uw website?
De 7  richtingen waar u op moet focussen zijn:
@  Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
@  Zoekmachine Adverteren (SEA)
@  Landingpagina Conversie Optimaliseren
@  Optimalisatie van Listbuilding
@  E-mail Marketing  Professioneel inzetten 
@  Zoekmachine Vriendelijk maken van uw Website(s)
@  Pro-actief  blijven  | Uw onderneming tijdig aanpassen

 

Maak UnitedStarters tot uw partner.
Cursussen, seminars en trainingen voor het starten en uitbouwen van een internet bedrijf.

Internet Marketing Strategies       Stap-voor-Stap-Systeem (Het FRANCHISE MODEL)

- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – -

 

 

Hoe kun je geld verdienen met het verkopen van informatie-producten via  internet?

 Vorige week stelde een aarzelende klant met de vraag “zou ik nog geld kunnen verdienen met het aanbieden van informatie producten via het internet”. De klant  is van plan informatie producten aan te bieden, maar twijfelt. Ze vraagt zich af of de markt niet al overvol is. Teveel aanbieders. Er worden al zoveel producten aangeboden die vaak veel op mekaar lijken.  Producten over allerlei onderwerpen van dating tot gezondheid en beleggen.

Dit is een goede vraag. En het antwoord is ja en nee. Ja met veel producten ben je aan de late kant als je nu wil beginnen. Maar beter laat dan nooit. Het is een feit dat er nog voldoende ruimte is. Nieuwkomers denken vaak  dat er te veel competitie is op het web. Hier maken ze echter een denkfout. Ze begrijpen niet dat de informatie business sterk verschilt van andere branches.

Stel iemand koopt een huis, dat betekent  dat de volgende mogelijkheid om aan deze klant te leveren misschien eerst over 15 tot 30 jaar komt. Bij een wasmachine of wasdroger krijgt de winkelier pas na 7 tot 10 jaar een nieuwe kans om deze klant een machine te verkopen.

Echter het kopen van informatie producten is anders. Het lijkt meer op de business van video-games. De klant wil op de hoogte blijven en koopt graag de nieuwste verbeterde versies en nieuwe uitgaven. Kinderen zijn “verslaafd” aan games en kopen steeds weer nieuwe producten.

Klanten kopen informatie producten, zoals e-boeken, DVD’s, webinars en cursussen… alle over de thema’s waar ze interesse in hebben.

 Het eerste wat je moet doen als je overweegt informatie producten te gaan aanbieden is Google raadplegen. Kijk of  er naar jouw thema gezocht wordt. Kun je weinig of niets vinden dan is het zeer waarschijnlijk dat anderen het geprobeerd hebben en  ontdekt hebben dat er geen vraag naar is. Van de andere kant zul je ontdekken dat er onderwerpen zijn waar heel veel informatie over beschikbaar is. Je gaat je afvragen “hoe kan ik hier nog iets aan toevoegen”.

Het antwoord is je te focussen op een deelgebied van de sector.  Zoek naar een niche binnen een thema of een niche binnen een niche. Een subthema waar mensen over willen lezen of waar weinig kwalitatief goede content over beschikbaar is.

“Geld verdienen op internet” is zo’n sector die overvol is. Wil je algemene informatie aanbieden dan is dit niet de beste keus. Er is echter nog steeds een markt voor specifieke informatie, zoals bv. jezelf presenteren en producten aanbieden op het razendsnel groeiende FACEBOOK.

 Doe een zoekwoorden onderzoek middels Google Keyword Tool Box.  Geheel gratis. Zodra je jouw markniche gevonden hebt, heb je een informatie product nodig dat je kunt aanbieden. Om te verkopen. Veel aspirant internet marketeers worden angstig bij het idee van een eigen product te moeten creeeren. Hier is echter weinig reden toe. Het is makkelijker dan je denkt. In werkelijkheid kun je in 5 stappen een informatie product maken. De leden van StartersGilde maken regelmatig kennis met tips en adviezen over het opzetten en vermarkten van informatie producten middels het web.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>